<body>

27.08.2013.

Onakvog kakvog sam te ja zamislila… Takav ne postojiš.

Vidis nas su slomila tvoja laznja obecanja da ces tamo misliti na mene, nisi mili moj mislio dok si njenu kosu oko prsta pleo, dok si svojim usnama dirao njene, dok su tvoje ruke isle po njenom struku. Je li tako mili? Nisi tada ni pomislio da te neko ceka, da te neko voli. Mislio si teško ce se saznati, daleko smo. A vidis nista se ne moze sakriti pa da si na kraju svijeta a ja ovdje, sve dodje na svoje. I ne vrijede vise izvinjenja, pozivi u gluho doba noci. Jednostavno sve si ubio s tom noci, sve nase planove pa cak si uspio da unistis mene samu, vise ne zelim da vjerujem, da volim. Jednostavno je poslije ovog vise nisam spremna da volim. Mislim da sam izgubila taj talenat da nekog volim i da budem sretna. Gotovo je ubio si me, ali ubio si onu dobru djevojcicu i rodila se iz nje gora. Ona koja vise ne prasta, ona koja ne zaboravlja. Tako da ti gade mozes ta svoja izvinjenja macku o rep okacit. GOTOVO JE .Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu,tjera nas da tražimo više,zapali vatru i srce a umu pruži mir. To si mi dala,a ja se nadam da ću ti to moći pružiti zauvijek .''Na kraju krajeva ja bih sreću ipak ulovio,samo da mi je znati šta je zapravo ona..

"Sa kvalitetima koje mačka posjeduje kao što su lična higijena,privrženost,strpljivost,ponos i hrabrost,pitam vas-koliko nas bi moglo postati mačka?"


''Žena nije nikakva misterija..barem ne drugoj ženi.

"Jednom sam poznavao ženu koja je LJUBAV voljela zamišljati kao nepokolebljivog psa,psa koji će uvijek trčati za štapom kad mu ga bacite i vratiti se s ušima koje klamparaju uokolo.Potpuno odan,potpuno bezuvjetan.

Ja sam se smijao jer čak sam i ja znao da ljubav nije takva.
Ljubav je nešto krhko što treba maziti i paziti.Ljubav nije izdržljiva i ljubav nije nepopustljiva.Ljubav se može slomiti pod nekoliko grubih riječi ili odbaciti sa šačicom nepromišljenih postupaka.

Ljubav uopće nije nepokolebljiv pas;ljubav je više slična patuljastom mišolikom lemuru.Da,ljubav je upravo takva:sićušni,živčani primat čije su oči neprestano izbečene od straha."

Credits

Counter: 74893

Prilagodila: HoneeyBee