<body>

29.10.2013.

Sjediš pored mene, a ne možeš ni zamisliti koliko mi značiš. Ne možeš ni zamisliti da je moja najveća želja biti u tvom čvrstom zagrljaju.

Znao sam da joj se polako uvlačim pod kožu. Još jedna klinka, mislio sam, lako će pasti na svaku moju riječ. Uvukao sam joj se pod kožu, tiho, lopovskim koracima ušao joj u san, i tamo i ostao. Ostao zarobljen između njenog ponosa i moje želje. Njenog neukrotivog inata i mog egoizma. Što sam više bježao, više sam je želio. Što se više vraćala, sve više sam je tjerao. Igrali smo igru u kojoj nijedno nije pokazivalo emocije, držali smo se onog ko prvi kaže ''volim te'', gubi. I nijedno od nas nije izgubilo, a iz bitke smo izašli poraženi oboje. Ona je ostala ukočena dama, puna inata, a ja.. Ja sam, eto, ostao srcem tamo negdje kod nje, a tijelom svake noći kod druge. A ona? Srce je s sobom ponijela, nije ga ostavila kod mene. A ni tijelo ne daje nikom. Rekla je davno, dok sam skidao pahulje s njenih usana da ona ide u paketu. Ne ide tijelo bez srca, a ni srce bez tijela. Ja sam se nasmijao, i mangupski rekao kako divan paket, ni svjestan koliko ću dugo poslije da se sjećam svake njene riječi.

29.10.2013.

Onaj osećaj kada pola tebe veruje, a druga polovina zna da je nemoguće.

Osjećam isto ono što sam prije godinu i više. Isti onaj bol kada mi ne odgovoriš na poruku, ista bol u grudima. Zar je ovoliko teško zaboraviti? Zar uvijek moram biti naivna budala pa otići kada me zoveš , zar je ovoliko teško da izgubim kontakt s tobom? Zar ćemo ovako do kraja života uništavati jedno drugo? A znam zelenooki da me voliš isto kao i ja tebe. Ali taj tvoj ponos i sve to ne ide u kompletuu. Povrijedila sam tebe, svojim postupcima pregazila sam sve ono za šta živim, a živim za tebe ! Živim za nas. Neće biti jutra,dana , noći a da se neću moliti za nas, moliti ću se da se sve vrati. Da opet budem tvoja mala, da opet uživam u tvom zagrljaju, poljupcu pa i onim svađama poslije kojih uvijek slijedi pitanje " voliš li me " - i onaj šlampavi naš odgovor najviše na svijetu debeli :$ . Biće opet će biti , mora . Naša ljubav nije dovršena , nije ispunjena. Ostalo je toliko mjesta na kojim nismo bili, ostalo je toliko riječi koje nismo izgovorili. Vrati se, još jednom. Pa te izgovorimo sve te riječi, obidjemo sva ta mjesta. Budi moj, biću tvoja. ZAVIJEK ! 02.06.'12 <3Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu,tjera nas da tražimo više,zapali vatru i srce a umu pruži mir. To si mi dala,a ja se nadam da ću ti to moći pružiti zauvijek .''Na kraju krajeva ja bih sreću ipak ulovio,samo da mi je znati šta je zapravo ona..

"Sa kvalitetima koje mačka posjeduje kao što su lična higijena,privrženost,strpljivost,ponos i hrabrost,pitam vas-koliko nas bi moglo postati mačka?"


''Žena nije nikakva misterija..barem ne drugoj ženi.

"Jednom sam poznavao ženu koja je LJUBAV voljela zamišljati kao nepokolebljivog psa,psa koji će uvijek trčati za štapom kad mu ga bacite i vratiti se s ušima koje klamparaju uokolo.Potpuno odan,potpuno bezuvjetan.

Ja sam se smijao jer čak sam i ja znao da ljubav nije takva.
Ljubav je nešto krhko što treba maziti i paziti.Ljubav nije izdržljiva i ljubav nije nepopustljiva.Ljubav se može slomiti pod nekoliko grubih riječi ili odbaciti sa šačicom nepromišljenih postupaka.

Ljubav uopće nije nepokolebljiv pas;ljubav je više slična patuljastom mišolikom lemuru.Da,ljubav je upravo takva:sićušni,živčani primat čije su oči neprestano izbečene od straha."

Credits

Counter: 75396

Prilagodila: HoneeyBee