<body>

13.05.2014.

35 days !

Uskoro ce doci i taj datum, kada cu napustiti ovaj grad, ove ljude i otici .. Otici i krenuti ispocetka ondje gdje me niko ne poznaje, gdje ja nikog ne poznajem. Staviti tacku i bez pozdrava otici, zaboraviti . Jedini mi je cilj kada dodjem opet nekada u ovaj grad, da dodjem kao drugacija, potpuna .. Da te ne poznam na ulici kada prodjes pored mene , jesu li ipak tih 4-5 mjeseci dovoljni da se zaboravi i oprosti, oprosticu mu ja nekako znam samu sebe, uvijek oprostim, ali da li ces sam sebi moci oprostiti onog dana kada shvatis da si izgubio sve sto si imao zbog jedne pijane noci u kojoj si ljubio drugu ? Da li ces moci sebi oprostiti kada me vidis s drugim muskarcem ? Bojim se da neces. Znas mili kazu nikad partneri kraj ne odboluju u isto vrijeme, uvijek muskarac zadnji odboluje a zene prije. Znas sto ? Zato sto ste vi ponosni na pocetku, smijete se provodite, a mi zene sjedimo u kuci placemo, ne izlazimo da ne bi vidjele nesto sto bi nam srce jos vise slomilo, ne pricamo s ljudima sve do jednog dana kada nesto klikne u glavi i samo kazemo NIJE BILO VRIJEDNO, prestanemo se trudit i pustimo sve do vraaga, sta ces ti mili kad tebi dodje na red ta patnja ,kad ja konacno kazem da me nisi bio vrijedan, kada dodjem za par mjeseci drugacija, potpuna , hladna .. Hoces li me poznati? Ne vjerujem. Jer si ti licno svojim postupcima ubio onu staru mene, i trebas da se bojis one koja ce se roditi, e ona ce ti vratiti za sve. Ta ce proci pored tebe kao da te ne poznaje, ta ce uzdignute glave proci pored tebe, mozda ti posveti jedan pogled pun ravnodusnosti, bez mrznje naravno jer mrznja je oblik osjecanja a ja ih prema tebi tada necu imati. E hoces me sebi tada moci oprostiti ? Kada zagrljena prodjem s drugim, kada vidis osmijeh na mom licu koji nije nacrtan zbog tebe vec zbog drugog, kada me vidis na nasem starom mjestu sa drugim, hoce li ti srce zatreperiti isto onako kako je moje zatreperilo kad sam te vidjela onu noc s njom na NASEM mjestu, hoce li te boliti sve poruke na koje neces dobiti odgovor, svi pozivi koji su odbaceni, hoce li ti tada biti jasno sta si imao i izgubio ? Voljela bi da hoce, jer bi tada upola znao kako je meni bilo onu noc kad se sve srusilo, kad si izabrao nju a ne mene, tada bi konacno shvatio kako je bilo preziviti sve to, krenuti dalje.Vjeruj mi, kada se jednog dana vratim opet u ovaj prokleti grad, bicu drugacija , obecala sam sebi da ce se sve promjeniti , vise necu plakati, kleti samu sebe sto sam vjerovala. Samo cu uzivati , krenuti dalje i staviti jednu veliku tacku na sve, a ti pokusaj sam sebi oprostiti ja cu vec nekako uspjeti ..Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu,tjera nas da tražimo više,zapali vatru i srce a umu pruži mir. To si mi dala,a ja se nadam da ću ti to moći pružiti zauvijek .''Na kraju krajeva ja bih sreću ipak ulovio,samo da mi je znati šta je zapravo ona..

"Sa kvalitetima koje mačka posjeduje kao što su lična higijena,privrženost,strpljivost,ponos i hrabrost,pitam vas-koliko nas bi moglo postati mačka?"


''Žena nije nikakva misterija..barem ne drugoj ženi.

"Jednom sam poznavao ženu koja je LJUBAV voljela zamišljati kao nepokolebljivog psa,psa koji će uvijek trčati za štapom kad mu ga bacite i vratiti se s ušima koje klamparaju uokolo.Potpuno odan,potpuno bezuvjetan.

Ja sam se smijao jer čak sam i ja znao da ljubav nije takva.
Ljubav je nešto krhko što treba maziti i paziti.Ljubav nije izdržljiva i ljubav nije nepopustljiva.Ljubav se može slomiti pod nekoliko grubih riječi ili odbaciti sa šačicom nepromišljenih postupaka.

Ljubav uopće nije nepokolebljiv pas;ljubav je više slična patuljastom mišolikom lemuru.Da,ljubav je upravo takva:sićušni,živčani primat čije su oči neprestano izbečene od straha."

Credits

Counter: 74893

Prilagodila: HoneeyBee