<body>

13.11.2014.

Zato cekam dan .. Ti, ja i matičar

Evo danas je mjesec dana od kako si otisao i svakim trenutkom sve te vise i vise zelim pored sebe.. Sada tvojim odlaskom sam shvatila ko su ljudi koji me okruzuju, moji najbolji prijatelji nisu to.. kao sto si ti rekao " nasi neprijatelji se nalaze u prijateljima sto je najtuznije " . Ustvari to jeste istina, svi gledaju samo kada ces se naci u nevolji da ti se mogu smijati i nije im bitno da li si dobro ili lose, bitno je da te mogu otracati i smijati se tvojim nevoljama. Zasto sam ja tako prokleto dobra prema ljudima i ne znam stati u kraj tim glupim igricamaa kao da zaboga imamopo 15 godina. Ismijat cemo onu koja nije trenutno na toj " kafi " pa sljedeci put kada ne bude neke druge nju cemo ismijavati. Zar ja tu pripadam ? mislim svakako da ne, donijela sam tvrdu odluku da vise ne zelim s takvim ljudima da sjedim, da se druzim. jednostavno nisu mi potrebni. meni je potreban on, mir i njegov zagrljaj. niko i nista mi vise nije potrebno. tako da cu radije okoncati ovo prijateljstvo s njima ako se uopste tako moze nazvati i krenuti sasvim nov zivot. samo on i ja.. brak ...Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu,tjera nas da tražimo više,zapali vatru i srce a umu pruži mir. To si mi dala,a ja se nadam da ću ti to moći pružiti zauvijek .''Na kraju krajeva ja bih sreću ipak ulovio,samo da mi je znati šta je zapravo ona..

"Sa kvalitetima koje mačka posjeduje kao što su lična higijena,privrženost,strpljivost,ponos i hrabrost,pitam vas-koliko nas bi moglo postati mačka?"


''Žena nije nikakva misterija..barem ne drugoj ženi.

"Jednom sam poznavao ženu koja je LJUBAV voljela zamišljati kao nepokolebljivog psa,psa koji će uvijek trčati za štapom kad mu ga bacite i vratiti se s ušima koje klamparaju uokolo.Potpuno odan,potpuno bezuvjetan.

Ja sam se smijao jer čak sam i ja znao da ljubav nije takva.
Ljubav je nešto krhko što treba maziti i paziti.Ljubav nije izdržljiva i ljubav nije nepopustljiva.Ljubav se može slomiti pod nekoliko grubih riječi ili odbaciti sa šačicom nepromišljenih postupaka.

Ljubav uopće nije nepokolebljiv pas;ljubav je više slična patuljastom mišolikom lemuru.Da,ljubav je upravo takva:sićušni,živčani primat čije su oči neprestano izbečene od straha."

Credits

Counter: 83511

Prilagodila: HoneeyBee